Ομοιοπαθητική

Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε κάποιο προϊόν επικοινωνήστε μαζί μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Ο κατάλογος ανανεώνεται συνεχώς με προσφορές και τις καλύτερες τιμές!

 

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

Η ομοιοθεραπευτική αποτελεί μία φυσική θεραπευτική μέθοδο, ήπια, αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες. Έχει αναφορές ακόμη από την αρχαιότητα καθώς βασίζεται στο ρητό του Ιπποκράτη ‘τα όμοια τοις ομοίοις εισίν ιάματα’, δηλαδή αυτό που μπορεί να προκαλέσει μία νόσο είναι αυτό που μπορεί και να την θεραπεύσει. Μελετήθηκε και αναπτύχθηκε ωστόσο πολλούς αιώνες αργότερα με πειράματα και καταγραφές συμπτωμάτων από τον Γερμανό ιατρό Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843) ο οποίος θεωρείται πατέρας της Ομοιοπαθητικής.

 

Όταν αναφερόμαστε στην Ομοιοπαθητική πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία ολιστική θεραπευτική μέθοδο. Ο ασθενής εξετάζεται και αντιμετωπίζεται σαν ολότητα και όχι τμηματικά στα σημεία ή όργανα που νοσούν. Έτσι, σαν ενιαίο σύνολο προβάλει τις ανάγκες του, κρίνεται το επίπεδο της υγείας και αναλόγως θεραπεύεται. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι στόχος σε μια ομοιοπαθητική θεραπεία δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση μίας ασθένειας και των συμπτωμάτων αυτής αλλά η ενδυνάμωση του οργανισμού, η αποκατάσταση της υγείας και η επαναφορά της ισορροπίας στον οργανισμό. 

 

Συμπέρασμα των προαναφερθέντων και κοινή αποδοχή είναι ότι  στην Ομοιοπαθητική δεν μας απασχολούν οι ασθένειες αλλά ο κάθε ασθενής χωριστά, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά του.

 

 

ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

 

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικές ουσίες (φυτικές, ζωικές ή ορυκτές) με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς χημικές προσμίξεις. Από τις πρώτες αυτές ύλες, αφού καθαριστούν και καταστούν κατάλληλες, παρασκευάζουμε τα μητρικά βάμματα, δηλαδή αλκοολούχα διαλύματα τα οποία περιέχουν τα δραστικά συστατικά των ουσιών.

 

Πρόκειται για φάρμακα ενεργειακά καθώς η παρασκευαστική τους μέθοδος πραγματοποιείται με διαδοχικές αραιώσεις και κρούσεις των αρχικών βαμμάτων, μέσω των οποίων προκύπτουν οι δυναμοποιήσεις. Ανάλογα με τον αριθμό των αραιώσεων έχουμε τις δεκατιαίες, εκατοστιαίες και χιλιοστές δυναμοποιήσεις. Η μέθοδος αυτή των διαδοχικών αραιώσεων και κρούσεων εφευρέθηκε από τον Samuel Hahnemann επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό αφ’ενός τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης παρενεργειών, καθώς μειώνεται η τοξικότητα ορισμένων ουσιών και αφετέρου την ενίσχυση της θεραπευτικής ικανότητας των φαρμάκων.

 

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατή η χορήγησή τους ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τα κλασσικά φάρμακα απαγορεύονται όπως για παράδειγμα σε αλλεργίες, βρέφη, εγκυμονούσες.

 

Οι φαρμακοτεχνικές μορφές στις οποίες μπορούμε να εγχύσουμε ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι πολλές. Μεταξύ αυτών: σκόνη, η οποία εγκλείεται σε κάψουλες, ταμπλέτες, σφαιρίδια, διαλύματα. Πρόκειται για αδρανείς ουσίες, χωρίς φαρμακευτική δράση, ικανές να φέρουν το φάρμακο αναλλοίωτο.

 

Συνιστάται η φύλαξη τους σε μέρος σκιερό, ξηρό, εκτός ψυγείου και μακριά από  συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία.

 

Κατά τη διάρκεια μίας ομοιοπαθητικής θεραπείας και για αρκετό χρονικό διάστημα μετά θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ορισμένων ουσιών, πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό, όπως:

  • Καφεΐνη: περιέχεται στον καφέ, coca cola, τονωτικά ποτά, μαύρο τσάι, μόκα, τιραμισού.
  • Μέντα: βρίσκεται σε ορισμένες τσίχλες, καραμέλες, οδοντόκρεμες.
  • Καμφορά.
  • Κορτιζόνη και ισχυρά φάρμακα (εκτός εάν έχει δοθεί αντίθετη οδηγία από τον ιατρό).
  • Ευγενόλη κ γαρύφαλλο που χρησιμοποιούνται σε οδοντιατρικές επεμβάσεις.

 

Συμβουλευτείτε το προσωπικό του φαρμακείου για υποκατάστατα του καφέ και άλλα σκευάσματα συμβατά με ομοιοπαθητική θεραπεία.

 
 

iasisplus.gr

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα iasisplus.gr αποτελεί μία προσπάθεια κάλυψης των σύγχρονων αναγκών του καταναλωτή και ασθενή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο και πρακτικό μηχανισμό αναζήτησης έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να περιηγείται, να συγκρίνει και να επιλέγει τα καταλληλότερα προϊόντα, όπως συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά ή είδη περιποίησης και θεραπείας. Ο κατάλογος των προϊόντων μας εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς. Μπορείτε ωστόσο να επικοινωνείτε μαζί μας για προϊόντα που δεν βρίσκετε στη σελίδα μας. Υποσχόμαστε να σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Επικοινωνία

2310.317505
2310.321478
info@iasisplus.gr
info@tahtalidou.gr

Facebook