Άλλες Θεραπείες

Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε κάποιο προϊόν επικοινωνήστε μαζί μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Ο κατάλογος ανανεώνεται συνεχώς με προσφορές και τις καλύτερες τιμές!

 

 

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η φυτοθεραπεία στηρίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Επί αιώνες αποτελούσε τη βάση της ιατρικής και της φαρμακευτικής. Έτσι και σήμερα πολλές παθήσεις αντιμετωπίζονται με τη χρήση φυτικών σκευασμάτων. 

 

Τα τελευταία μπορεί να είναι μητρικά βάμματα, λάδια, εκχυλίσματα, κάψουλες, ροφήματα.

 

Στο φαρμακείο μας υπάρχει πληθώρα μητρικών βαμμάτων και ελαίων πλήρως ελεγμένων, κατάλληλων για χορήγηση ως πόσιμα διαλύματα, κρέμες, πλύσεις ή κομπρέσες. Είναι δυνατός, μετά από σύσταση ειδικού, ο συνδυασμός βαμμάτων ή και ανάμιξη αυτών με αιθέρια έλαια για περισσότερο εξειδικευμένο θεραπευτικό σχήμα. 

 

Επίσης υπάρχουν φυτοθεραπευτικά σκευάσματα σχεδόν όλων των εταιριών αλλά και η δυνατότητα παροχής εργαστηριακών φυτικών σκευασμάτων. 

 

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Είναι η θεραπευτική μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια ως θεραπευτικά μέσα.

 

Τα αιθέρια έλαια εκκρίνονται από τους ελαιοφόρους αδένες των φυτών οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε τμήμα αυτών (φύλλα, άνθη, φλοιό, ρίζα). Χαρακτηρίζονται ως έλαια λόγω της ελαιώδους υφής τους και ως αιθέρια λόγω της πτητικότητας και της χαρακτηριστικής οσμής τους.

 

Η χρήση τους ήταν διαδεδομένη από την αρχαιότητα λόγω των πολλών ιδιοτήτων τους. Μεταξύ αυτών είναι η αντιμικροβιακή, αντιική, αντισηπτική, αντιμυκητιασική, αντικαταθλιπτική, τονωτική, χαλαρωτική κ.ά. Λόγω αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως, εξωτερικά αλλά και σε πόσιμα σκευάσματα.

 

Χρήζουν ωστόσο ιδιαίτερης προσοχής καθώς επιβάλλεται η αραίωση τους πριν από οποιαδήποτε χρήση αφού σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να εμφανίσουν τοξικότητα.

 

Στο οργανωμένο εργαστήριο του φαρμακείου υπάρχει δυνατότητα, παρασκευής σκευασμάτων με αιθέρια έλαια όπως πόσιμα διαλύματα, διαλύματα για κολπικές πλύσεις, κολπικά υπόθετα, έλαια για εξωτερική χρήση κ.ά.

Συνιστάται πάντα η συμβουλή και η οδηγία ενός ειδικού.

 

ΓΕΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η γεμοθεραπεία αποτελεί μέρος της φυτοθεραπείας. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μέρη του φυτού που βρίσκονται σε ανάπτυξη, όπως νεαρούς βλαστούς και άνθη. 

 

Οι εμβρυϊκοί ιστοί του φυτού που χρησιμοποιούνται είναι οι καταλληλότεροι για τη σύνθεση των πρωτεϊνών του πρωτοπλάσματος.

 

Ο Dr Pol Henry ήταν αυτός που πρώτος χρησιμοποίησε στη φυτοθεραπευτική αγωγή εμβρυϊκά κύτταρα φυτών. Ο ίδιος αναφέρει «όταν γνωρίζουμε ότι τα φυτά είναι για τα ζώα και για τον άνθρωπο η μόνη πηγή, μεταξύ των άλλων ανόργανων στοιχείων απαραίτητων για την υγεία και την ανάπτυξή τους, θα καταλάβει κανείς, ότι όλες οι πηγές της ζωής μέταλλα, γλυκίδια , πρωτεΐνες, λιπίδια, μας έρχονται από τα φυτά με την απόλυτη ενδιαμεσότητα της φωτοσύνθεσης και της ικμάδας των φυτών».

 

 

ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

 

Η μέθοδος θεραπείας με ανθοϊάματα είναι μια απλή και ακίνδυνη μέθοδος που ανακάλυψε ο Ουαλλός γιατρός Έντουαρντ Μπαχ γύρω στα 1930. Σύμφωνα μ' αυτήν, για να θεραπεύσουμε μία ασθένεια, αρκεί να επαναφέρουμε σε ισορροπία την ψυχική διάθεση του ασθενή και η ασθένεια θα υποχωρήσει. 

 

Η μέθοδος θεραπείας βασίζεται στη χρήση 38 εκχυλισμάτων που προέρχονται από άνθη δένδρων, θάμνων και άλλων φυτών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα.

 

Η άποψη του Μπαχ ήταν, ότι καταστάσεις όπως ο φόβος, η έλλειψη θάρρους, η ανυπομονησία, η ζήλια, η αναποφασιστικότητα κ.ά. αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσονται οι περισσότερες ασθένειες. Σκοπός των ιαμάτων είναι να μας δώσουν την ειδική εκείνη δύναμη που θα μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε από τις αρνητικές διαθέσεις μας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ψυχική μας ισορροπία. 

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα ανθοϊάματα του Bach από το φαρμακείο, μεμονωμένα ή να παρασκευάσουμε οποιοδήποτε  συνδυασμό επιθυμείτε.

Επίσης υπάρχουν και τα ανθοϊάματα του ιατρού Ανδρέα Ζαρκαδούλα.

 
 

iasisplus.gr

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα iasisplus.gr αποτελεί μία προσπάθεια κάλυψης των σύγχρονων αναγκών του καταναλωτή και ασθενή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο και πρακτικό μηχανισμό αναζήτησης έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να περιηγείται, να συγκρίνει και να επιλέγει τα καταλληλότερα προϊόντα, όπως συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά ή είδη περιποίησης και θεραπείας. Ο κατάλογος των προϊόντων μας εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς. Μπορείτε ωστόσο να επικοινωνείτε μαζί μας για προϊόντα που δεν βρίσκετε στη σελίδα μας. Υποσχόμαστε να σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Επικοινωνία

2310.317505
2310.321478
info@iasisplus.gr
info@tahtalidou.gr

Facebook